Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в  казва,

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в  казва,
Коментари Харесай

Украинският главнокомандващ: Русия стяга нови 200 000 войници, пак ще атакува Киев

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в  казва, че руснаците приготвят към 200 хиляди нови бойци и не се съмнява, че с тях още веднъж ще нападат Киев.

" Руската готовност проработи. Не е правилно, че техните проблеми са толкоз ужасни, че тези хора няма да се бият. Те ще се бият. Царят им споделя да водят война и те отиват да се бият ", споделя Залужни.

Украинският главнокомандващ споделя, че е проучил историята на двете войни на Русия в Чечения и че е стигнал до същия извод - руснаците може да не са толкоз добре оборудвани, само че въпреки всичко съставляват проблем. По оценки на Киев те имат запас от 1,2 милиона-1,5 милиона души.

" Руснаците приготвят към 200 000 нови бойци. Не се колебая, че те още веднъж ще тръгнат към Киев “, споделя Залужни.

По думите му Русия изтегля хора и оръжия за нова атака. По-специално, още през януари, само че най-вероятно напролет, Русия може да стартира огромно нахлуване от Донбас на изток, от юг или даже от Беларус.

" Икономист " написа, че военачалник Залужни, дружно с украинския президент Володимир Зеленски и командващия Сухопътните войски военачалник Александър Сирски, са предизвестили за сериозни няколко месеца.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна е убеден, че руснаците, както и през Втората международна война, приготвят нови запаси някъде оттатък Урал.

" Подготвят се муниции, не доста положителни, само че въпреки всичко. Това няма да бъдат ресурсите, които биха могли да бъдат (подготвени) за две години на помирение. Ще бъде непоносимо и бойният капацитет ще бъде доста, доста невисок, даже и да събере още един милион души в армията да хвърлят трупове, както правеше Жуков (съветски пълководец през Втората международна война), това отново няма да докара до стремежи резултат ".

Западни източници оповестяват, че командващият съветските войски военачалник Сергей Суровикин постоянно е гледал на спора с Украйна като на дълголетен.

Генералите на съветския президент Владимир Путин безмилостно образоват и разпростират новомобилизирани войски и преоборудват промишлеността, с цел да оказват помощ на военните - в това число, споделят украинските командири, посредством произвеждане на артилерийски снаряди.

Отбелязва се, че замразяването на войната би повторило грешката от трите години, предшестващи нашествието от 24 февруари 2022 година:

„ През това време Путин безпределно разговаряше с водачите на Запада, които му угаждаха, като в това време приготвяше войска за нахлуването “.

Залужни отбелязва, че Украйна изчерпва боеприпасите за съществуващите отбранителни системи.

Американските системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", които би трябвало да дойдат в Украйна, ще бъдат голям подтик за украинските въоръжени сили, само че образованието на бойците да ги употребяват ще отнеме време. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР